Ga naar de inhoud

Tractor producent Detroit

Bij de verhuizing naar Detroit moest Alfred op zoek naar woonruimte. Voordat hij een eigen huis vond heeft hij in minimaal twee appartementen complexen gewoond met zijn gezin. In een advertentie uit 1916 is hij vanuit het Addison hotel op zoek naar woonruimte.

1916 advertentie voor woonruimte

Ondertussen zat hij zeker niet stil. Hij nam deel aan een drogisterij keten van het echtpaar Jeffress uit Detroit. Hij staat in de stukken daar nog vermeld met als woonplaats Edmonton.

Maar zijn grote Detroit project werd heel wat anders. Alfred ging terug naar zijn agrarische roots en werd directeur van een tractor fabriek. Detroit was een belangrijke producent van auto’s met een goede infrastructuur van spoorlijnen. Vlakbij het spoor vestigde hij Wayne Tractor Corporation.

De verkoop wilde alleen nog niet zo vlotten. Alfred nam een initiatief wat aansloot bij de internationale situatie. In Europa was de eerste wereldoorlog gaande en in Amerika werd gemobiliseerd. Alfred stelde voor om de productie van tractors op te voeren om zo de boeren in staat te stellen extra voedsel te produceren. Dit zou door de overheid gefaciliteerd moeten worden. Hiervoor werd een speciaal tractor war service committee opgericht.

Helaas mocht het allemaal niet helpen. Wayne Tractor Company ging failliet. Alfred was onvermoeibaar en werd dealer van een universele behangmachine.

1918 handelsvergunning ingetrokken

In 1918 moest Alfred zich registreren voor militaire dienst. Zijn adres was Davenport straat 56 waar een appartementen complex gevestigd was : Rex apartments. Op een foto uit die tijd is het uithangbord nog te lezen waarin staat dat er nog kamers te huur zijn.

Registratie WW1 oproep

Rex apartments

Uiteindelijk verhuisde Alfred naar een nieuwbouwwijk in het oosten van Detroit met vrijstaande huizen. Op de Montclair straat werd op nummer 396 een gemetseld huis betrokken. Tijdens de volkstelling van 1920 woont Alfred er met zijn gezin en met broer Charles, Frank en de vrouw van Frank. Het huis van Alfred is inmiddels gesloopt. Het huis van de overbuurman, wat een goede indruk geeft van de bouwstijl, staat er nog steeds.

Huis van overbuurman Alfred in Detroit

Translate »